8x Tips voor Bike MOTION

Geef je seizoenstart dit jaar een extra zetje door een bezoek aan de Bike MOTION. De grootste fietsbeurs van de Benelux vindt dit jaar plaats van 2-4 maart. Zeker weten dat je niets mist en het optimale uit je bezoek haalt? Lees dan onze tips.

8x Tips voor Bike MOTION

1. Kom op de fiets

Combineer je beursbezoek met de openingsrit van je cluppie. Bike MOTION regelt een bewaakte indoor fietsenstalling waar je jouw geliefde ‘stalen’ ros veilig kunt stallen terwijl jij over de beurs struint. Op de beurs zijn kleedruimtes en douches aanwezig. Daarnaast is er een servicestraat ingericht waar je jouw fiets een APK-keuring krijgt. Weet je meteen of jouw fiets in goede conditie is.

We hebben 4 routes voor je op een rijtje gezet die je vanuit Amsterdam, Arnhem, Den Bosch en Leiden naar de Jaarbeurs leiden.  

Download GPX Amsterdam-Jaarbeurs

Download GPX Arnhem-Jaarbeurs

Download GPX Den Bosch-Jaarbeurs

Download GPX Leiden-Jaarbeurs

2. Test MTB's en racefietsen in de praktijk

Om er zeker van te zijn dat je droomfiets ook lekker rijdt, kun je op de Bike MOTION racefietsen en mountainkes testen. Op een spectaculair indoor MTB-parcours met verschillende soorten ondergrond (zand, grind, wortels) en speciale features, zoals rockgardens en stevige klimmetjes, kun je verschillende hardtails, fully’s en e-MTB’s testen. Het testparcours bevindt zich in hal 9 en 10. 

Test de nieuwste mountainbikes op het indoor testparcours.

Ook voor racefietsers is een leuk testparcours uitgezet. Ga de openbare weg op en ervaar hoe het is om vingervlug te schakelen met Shimano DI2 of vol in de ankers te gaan met schijfremmen. 

3. Verbeter je fietsprestaties

Ben je aan het trainen voor een monstertocht of ga je eindelijk die ene berg beklimmen? Breng dan een bezoek aan de Personal Improvement Area in hal 11. Je kunt daar een (nul)meting laten uitvoeren, samen een trainingsschema opstellen en voedingsadvies krijgen. Zo ga je jouw doel voor 2018 zeker halen. Vergeet vooral niet je fietskleding mee te nemen, want bij Wattbike kun je tijdens de hele beursperiode een FTP-test afnemen om je omslagpunt te bepalen.

Ben jij een échte kilometervreter? Dan mogen deze 10x MONSTERTOCHTEN niet op jouw ridelist ontbreken. 

4. Vergaap je aan de mooiste fietsen

Ben jij een echte fijnproever? Loop dan direct door naar het Exclusief Plein in Hal 11. Daar vind je de meest exclusieve merken, high-end fietsen en unieke producten. Daarnaast zijn er verschillende prachtbikes op de beurs te bewonderen. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwe Canyon van veldrijder Mathieu van der Poel en de Merida Reacto ‘Noorderlicht’ edition. De (voorlopige) lijst van exposanten vind je hier.  

Onze review van de MERIDA REACTO lees je hier

5. Stel jouw eigen ridelist samen

Niet is leuker dan samen op de fiets stappen voor een mooie tocht. Wil je graag meedoen aan een toertocht, maar weet je niet waar te beginnen of kun je niet kiezen uit de 2.500 toertochten op de kalender? Breng dan een bezoekje aan het toertochtenplein in hal 10 waar verschillende toertochten in binnen- en buiteland zich presenteren. Je kunt natuurlijk ook langs komen op onze Fietssport stand…

Het meest complete overzicht van TOERTOCHTEN vind je hier

6. Breng een bezoekje aan de Fietssport stand

Een bezoek aan onze Fietssport-stand mag natuurlijk niet ontbreken. Laat ons weten wat je van ons magazine en onze website vindt én laat ons je helpen bij het kiezen van jouw volgende uitdaging. Daarnaast hebben we voor Fietssport PLUS gebruikers (en NTFU-leden) ook een leuk fietscadeau klaar liggen. Wat moet je daarvoor doen? Activeer jouw Fietssport PLUS account en laat de Scan + Go code op de beurs scannen. Onze stand bevindt zich in hal 10 onder nummer 10.D014.

Met een Fietssport PLUS account lig jij direct op kop! Bekijk de voordelen

7 Volg de koers

Tijdens Bike MOTION vinden er twee belangrijke wielerwedstrijden plaats: Strade Bianchi én de eerste etappe van Parijs-Nice. Gelukkig hoe je tijdens je beursbezoek niets van beide koersen te missen. Eurosport zendt beide koersen uit in het Cycling Café in hal 11. 

8 Met korting naar de beurs

Als Fietssport PLUS gebruiker of NTFU-lid kun je dit jaar met extra korting naar de beurs als je in de voorverkoop online je kaartje koopt. Je betaalt dan slechts €11,- in plaats van €16,- aan de kassa. Klik hier om je kaartje te bestellen.


Unieke verzekering voor racefiets én mountainbike

Als Fietssport PLUS gebruiker ben je via de NTFU-fietsverzekering automatisch verzekerd voor schade aan je fiets en persoonlijke eigendommen als gevolg van een valpartij of ongeval.

Meer info

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant